Kar - Buz Eritme Sistemleri

Çatı ve Oluk Isıtma, Kar Buz Eritme Sistemleri

Çatı ve oluklarda birikecek karları eritmek, buz oluşumunu önlemek, bina ile yaya güvenliğini sağlamak için ısıtıcı şilte ve ısıtıcı kablolar ile çatı ısıtma sistemi düzenlenir. Çatı ısıtma sistemi sensörler ile kar ve buz oluşumunu önceden tahmin ederek otomatik olarak çalışmaya başlar ve buzlanma tehlikesi ortadan kalktığında devreden çıkar. Bu sayede sadece ihtiyaç halinde çalışarak düşük tüketim değerleri sunar.

Çatı yüzeyinin tamamında yada çatı kenarlarında 1 metrelik alanda çatı ısıtması yapılabilir. Oluk içinde ise teknik şartnamelere ve projeye bağlı kalarak ısıtıcı kablolar yada ısıtıcı şilteler ile uygulama yapılabilir. Çatı ısıtma sisteminin düzgün çalışabilmesi ve sistemin doğru kurulması için yağmur iniş borularındada ısıtıcı kablo uygulaması yapılması önerilir.

Rampa, Otopark, Garaj ve Yollarda Kar Buz Eritme Sistemleri

Rampa ve yollarda; otopark ve garaj gibi yapıların giriş çıkışlarında araç ve yaya güvenliğini sağlamak için asfalt yada beton altından ısıtıcı şilte ve ısıtıcı kablolar ile kar buz önleme amaçlı uygulama gerçekleştirilir. Rampa ve yollarda uygulanan yerden ısıtma sistemi sayesinde sistem buz oluşumunu önceden algılayarak çalışır ve buzlanma riski ortadan kalkana kadar çalışmaya devam eder.

Tam otomatik olarak çalışan yerden ısıtma sistemi özellikle fabrika giriş çıkış rampalarında, otopark giriş ve çıkışlarında, yoğun araç trafiğinin olduğu alanlar ile soğuk havalarda çabuk buzlanan köprü, viyadük gibi geçişlerde ideal ısıtma sistemleridir.

© 2017 TAMYÜKSEL - Elektrik - Rezistans - Yerden Isıtma