Hamam Isıtma

Klasik Turk hamamlari, saunalar, masaj salonlari, villarda kullanilan hamamlar, ev banyolarinin bir kisminin hamam haline getrilmesiyle olusturulan hamamlar, butik otel yada spa merkezlerinde bulunan hamamlarin her mevsim isitilmaya ve duzenli bir ortam sicakliginda isletilmesine ihtiyac vardir.

Bu noktada en cok kullanilan hamam isitma sistemleri sulu ve elektrikli sistemlerdir. Sulu sistemler ile elektrikli isitici kablolar ile yapilan isitma arasinda kurulum maliyeti, isletme giderleri, rejim suresi, guvenlik, bolgesel sicaklik kontrolu, kurulum surecleri gibi pek cok fark bulunmaktadir.

Hamamlarda isitilacak bolgeler; gobektasi, sirt bolgesi, zeminler ve baldir bolgesidir. Esnek yapilari, uzun omurlu oluslari ve yuksek isi iletim degerleri ile hamamlarda konforlu, ekonomik, kullanimi kolay, otomatik ve saglikli isitma imkani icin tasarlanmislardir.

Hamam isitmasi icin kullanilan isitici kablolari cok kontrollu akilli termostatlar ile birlikte kullanilirlar ve bu sayede istenen her bolge birbirinden bagimsiz kontrol edilebilir. Hamamlarda farkli bolgelerin farkli sicaklik degerlerine ulasmasi isteniyorsa elektrikli isitma idealdir.Isıtma kablolari ve silteleri manyetik alan olusturmazlar. Isıtma kabloları ile Türk hamamı yapımı olabildiğince kolay hale gelmiştir.

Sulu borulu hamamda ısıtma sistemi 24 saat esasına göre çalışmaktadır.Kablolu ısıtma sistemimizde hamamlar kullanıma başlanmadan 30 yada 60 dakika önce açılması durumunda gerekli sıcaklık sağlanır.

© 2017 TAMYÜKSEL - Elektrik - Rezistans - Yerden Isıtma