Semaver Rezistans

Katı yakıt, gaz yakıt kullanımlarından sonra nihayetinde popüler olarak elektrikli semaver çay içme kültürünün baskın olduğu ülkemizde hem evlerde hem de sosyal mekânlarda yaygındır.

Pratikte elektrikli semaver rezistansı görünür bir parça olmadığından değeri bilinmez, oysa bir rezistans olmadan elektrikli bir aletin kullanımı mümkün değildir. Doğal olarak o enfes çayları içmemizi sağlayan sıcak suyu kaynatan temel ısıtma elemanı rezistanslardır.


Tüm elektrikli cihazlarda olduğu gibi elektrikli semaver rezistansı elektriği ısıya çeviren sabit parçalardır. Semaver üretiminde daldırma rezistanslar veya döküm rezistans modelleri gibi farklı elektrikli rezistans çeşitleri tercih edilebilir. Rezistansları düzgün bir şekilde tasarlamak için sert ya da klorlu suyun aşındırıcı olguların iyi bir bilgisi gereklidir.

Elektrikli semaver rezistansı çeşitleri; bakırda (% 99,9) mono-faz ve üç fazlı ısıtma elemanları, paslanmaz çelik, nikel-demir-krom alaşımları, titanyum ve krom ve nikel çelik özel alaşımları içerebilir.

Seçilen bileşenlerin yapısı, yüksek teknik, elektromekanik ve antikorozif özellikler sağlar. Bazen çok yüksek olan ve bu elemanların çalıştığı alanları karakterize eden ilgili nemlilikler, zamanla yüksek izolasyon düzeylerini garanti etmek için hermetik sızdırmazlık sistemlerini kullanmayı gerektirir.

© 2017 TAMYÜKSEL - Elektrik - Rezistans - Yerden Isıtma